Novi Sad
25.04.2011.
06:51 > 05:42
Novosadski policajci se u civilu voze gradskim prevozom kako bi predupredili džeparenje, saznaje Radio 021.
  • Morten Olsen

    25.04.2011 21:12
    Naučna fantastika
    Počeo sam da čitam članak, i kada sam video da obiluje glupostima, prekinuo sam. Pa koga panduri farbaju? Ni oni sami ne veruju u ovo. Džeparoše, i ako ih uhvate, nakon pola sata ih puste. I šta rade? Samo ih zapišu. SMEŠNO!
  • sour

    25.04.2011 18:34
    komentar
    TT je u pravu,najgore prodju oni koji hoce da pomognu,ispadnu lidi,gori od lopova.Mozda ipak treba biti mudriji,pa bolje proceniti sta raditi.Kada su meni ukrali novcanik u gradskom autobusu,koji je bio gotovo prazan,pa sam mislila da to nije rizik,otisla sam u sup licno da prijavim,prvo sto su me pitali ,,ko vam je bio sumnjiv u tom autobusu,,. Nisam mogla da odgovorim na to pitanje,jednostavno nisam razmisljala ko se vozi u autobusu,nekad uopste ne gledam likove putnika,uglavnom nesto razmisljam.Elem posto dezuraju mupovci u civilu,preporucila bi preko puta futoske pijace ,kod pekare ,,dunav,,.Tu je uvek guzva,staje 6 i 2,dzeparosi po nekoliko puta udju i izadju dok autobus ne krene sa stanice i ,,svasta,, se izdesava.Onda oni dzeparosi koji ostanu na ulici udju u pekaru i pocnu da ,,prate,, novcanike musterija.
  • TT

    25.04.2011 17:03
    georg
    jeste, upravo o tome i pričam. a ovo što naš sugrađanin kaže, kako su ga ostavili na suvom, je tužno i tragično. mogao je i gore da prođe, oni i noževe vade. a da im neko otme taj nož ili izvadi sekiricu pa ih nasikira, išao bi na robiju. džeparoši se vade na sve moguće načine, mojoj babi su digli tašnu par puta, a ona je kao i svaka baba držala i pin tu negde i ovi odma na bankomat. nađena je ciganka koja je to uradila, ukupno je ukrala oko 360.000din od oštećenih strana koje su se pojavile na suđenju, ona nije dobila nikakvu kaznu jer je izjavila da se promenila sad ima decu itd, više kao ne krade jelte i sudija je rešila da se ona popravila i nije je kaznila. uputila je stranke na privatnu tužbu. da je dobila robiju, da je neko otišao da joj zapali kartonsku kuću, razmislili bi dvaput, ne bi mislili da su jači od države. ja vas sve pozivam na rigoroznu i odlučnu firizčku reakciju ukoliko budete žrtva džeparenja. Ne samo zbog samih sebe već i da bi delovali preventivno na ostale, u korist sugrađana.
  • 25.04.2011 16:50
    Najčešći su na linijama 1, 4, 5, 8 i 9. Tu je najveća gužva i koriste priliku.
  • Dizelander

    25.04.2011 13:22
    A do sad se cekala
    LIMUNADA? Godinama se vec suocavamo s istim problemom, pa zar nije mogao ovaj logican potez da se desi vec? I nije istina da Romi ne dzepare najvise. Kada god sam se zatekao da nekog dzepare ili sam cuo da su nekog predzeparili uvek su to bili Romi, i to jedne iste grupice, vec ih i prepoznajem u 1-cu i 5-ci.
  • Georg

    25.04.2011 12:48
    Privatna imovina
    Kao prvo treba promeniti Zakon i legalizovati neprikosnovenost privatne imovine. Pa kada počnemo svoju imovinu da štitimo tako što će okolo biti mrtvih lopova i pa i džeparoša nekom će doći iz zadnjice u glavu.
  • @ TT

    25.04.2011 11:08
    Pre par godina sam ja tako skocio na jednog kada sam video da dzepari jednu zenu u autobusu. U tom trenutku dva cigusa skacu na mene. Jedan je sedeo na pocetku a drugi na kraju autobusa i pokrivali svog drugara koji je operisao tj.pruzali mu pomoc ako bi bio uhvacen na delu. Posto mi dragi sugradjani kojih je bio krcat autobus a neki od njih nabildovani kao svinje nisu pruzili pomoc kada su me sva trojica cigusa selatela od tada se i ja vec godinama drzim po strani i pravim blesav kada nesto vidim. Na kraju kada je autobus stao i otvorio vrata ova trojica su pobegla a mene koji sam ostao u autobusu ostali putnici su posmatrali kao kriminalca, budalu, neki se i smejali sto sam uopste reagovao. Nije mi bilo bas prijatno medju "sugradjanima" pa sam na prvoj sledecoj stanici izasao i nastavio peske dok mi se u glavi vrtelo sta je sve moglo da me zadesi u tom sukobu sa tri dzeparosa a i nikakva reakcija drugih m je ostavila gorak ukus u ustima. Kao sto rekoh, od tog dana kada nesto vidim okrenem glavu na drugu stranu i gledam svoja posla.
  • Vukajlo

    25.04.2011 10:58
    Vlasnici kockarnica u Las Vegasu su nekada davno imali veoma efektivnu kaznu nad uhvacenim prevarantima u svojim kockarnicama. Jednostavno bi im cekicem zdrobili sake i problem je bio resen. Taj vise nikada nije varao a mnogi su odvraceni od varanja. Ovi nasi dzeparosi nikada nizasta ne odgovaraju. Kada ih policija pokupi uzme im podatke i posle par sati ih puste ponovo na ulicu a ovi opet krenu u dzeparenje. I sami smo mogli da na 021 procitamo jedna te ista imena uhvacenih dzeparosa koja su se vrtela iz nedelje u nedelju. Posto ih niko ne kaznjava oni nesmetano mogu da operisu po ceo dan.
  • Gaga

    25.04.2011 09:43
    Nemam bas lepo iskustvo sa policajcima. Naime, jednom prilikom sam pronasla torbu sa kompletnim dokumentima, novcanikom, kozmetikom i ko zna sa kakvim jos stvarima. Istu tu torbu odnela sam kod dezurnog policajca kog sam nasla tamo na uglu Bulevara i Pap Pavla, i kada sam rekla da sam tu istu torbu pronasla i da verovatno pripada nekoj zeni, te da sam ucinila reklo bi se dobro delo, on me je odmerio kao poslednju lutalicu, uzeo mi izjavu, br. licne karte, ispitivao me pola sata itd. ali vrhunac je bilo pitanje otkud to da sam dosla da nesto vratim i kako to da sam bas ja nasla tu torbu i sl. ??? Sve je to ok, ali me jos vise brine cinjenica da mi se zena nije javila ni da se zahvali, jer ja sam im i broj telefona ostavila. Na kraju krajeva u torbi je bilo oko 15000 dinara, a kontam da zena ni dinara nije dobila. U svakom slucaju, hvala lepo policajcima ali molim Boga da ja nikada nista ne izgubim, niti bilo ko drugi, jer ko zna gde to sto oni nadju zavrsi. Verovatno u njihovim dzepovima.
  • TT

    25.04.2011 08:06
    evo rešenja
    kada vidite nekoga na delu, nemojte samo odmahnuti glavom i praviti se da niste videli,
    nego ga/je prebite ko vola u kupusu da proklinje dan kad se rodio/la.
    oni i džepare baš zato što znaju da im niko ništa neće.
    dok je titova narodna milicija tukla, bilo je reda.
  • 25.04.2011 07:10
    1
    Nadam se da ce biti manje kradja,kako ce osteceni indetifikovati lopova, sto znaci da bi gradjani trebali da poznaju sve lopove i da ih indetifikuju kako ne bi doslo do zabune pa slucajno pogresni lopov se ne uhvati, jer tada nije "radio" na toj bus liniji...a da li ce policija pored otkrivanja lopova opominjati neodgovorne putnike, koji bacaju otpade po autobusima, pisu po autobusima, urlaju,pustaju glasnu muziku....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna